Wat is het verschil tussen acrylaat, polycarbonaat en PETG?

‹ zurück zur Übersicht

Acrylaat

De kunststof acrylaat is glashelder, 25 keer sterker dan glas en verkrijgbaar in vele kleuren, diktes en oppervlaktestructuren. Acrylaat heeft de brandclassificatie EN13501. Acrylaat is zeer eenvoudig te bewerken: zagen, frezen, lasersnijden, warm en koud buigen, lijmen, boren, polijsten en schuren en bedrukken.

Merknamen: Astariglas®, Versato®, Primo®, PLEXIGLAS®, Perspex®, Setacryl®, Satinglas®, SetaLetter®, Greencast®, Ecocrylic®, Wallcrylic® en Hesaglas®.

Polycarbonaat

Polycarbonaat is zeer slagvast kunststof materiaal en is 250 keer sterker dan glas. Dit materiaal is minder helder in vergelijking met acrylaat. Polycarbonaat is verkrijgbaar in helder (kleurloos), transparant bruin, transparant antraciet en opaal. Dit materiaal heeft een betere brandclassificatie dan acrylaat: Bs1d0. Polycarbonaat kan niet altijd gelaserd worden.

Merknamen: Fuerto®, Colorado®, Makrolon®, Makrolife®, Saphir®, Exolon®, en Lexan®.

PETG

PETG is food-grade gecertificeerd, chemicaliënbestendig en is de enige kunststof dat is toegestaan ​​in openbare ruimtes zoals luchthavens. Bovendien is PETG slagvast en heeft het dezelfde brandcertificering als polycarbonaat. PETG is in de basis niet UV-bestendig, maar kan wel geleverd worden met een UV-werende coating. Dit materiaal wordt geëxtrudeerd en heeft door dit productieproces nauwelijks diktetolerantie. PETG is verkrijgbaar in helder en in sommige kleurvariaties. PETG kan je uitstekend vacuüm vormen. Dit materiaal kan niet altijd gelaserd worden.

Merknamen: Vivak® en Griphen®.

Open Vraag niet gevonden (DE)
  1. Wat is het verschil tussen acrylaat, polycarbonaat en PETG?
  2. Wat is het verschil tussen geëxtrudeerd acrylaat (XT) en gegoten acrylaat (GS)?
  3. Wat is het verschil tussen plexiglas en acrylaat?
  4. Wat is het verschil tussen acrylaat en glas?
  5. Hoe maak ik jullie materiaal schoon?
  6. Welk materialen zijn geschikt voor buitentoepassingen?
  7. Waar kan ik jullie product datasheets downloaden?
  8. Hebben jullie een showroom?